Kimmo Pälikkö, Alkuperäiset maalaukset

Helsingissä 1960-luvulla pankit tarjosivat usein ikkunatilaa taulunäyttelyjä pitäville kuvataiteilijoille. Tätä kautta tulivat Kimmo Pälikön (1938) ”katoavaa kaupunkia”-aiheiset maalaukset tutuiksi kaupunkilaisille.

Koska monet vanhat helsinkiläiset jäivät kaipaamaan purettaviksi määrättyjä rakennuksia, tehtiin maalauksista myös postikortteja ja myöhemmin grafiikan tauluja. Niistä tuli niin suosittuja, että kortteja rupesivat käyttämään varainhankintaa tekevät yritykset kuten Suomen Punainen Risti, Invalidiliitto sekä Kuurojen liitto.

Kimmo Pälikkö oli mukana maalauksillaan jo yhdentoista vuoden ikäisenä Somerolla pidetyissä taidenäyttelyissä 1950–luvun alussa, jolloin elettiin vielä pula-aikaa. Tuolloin taitelijanalut joutuivat tekemään vuorotyötä hankkiakseen elantonsa, samalla taiteentekoa opiskellen.

Kuvataidetta tehden ja työssä käyden jatkuivat Pälikön päivät aina vuoteen 1978, jolloin hän perusti omaa tuotantoa varten osakeyhtiön (KP-art Oy) ja myöhemmin taidegallerian, (ART Helsinki) joka toimi Senaatintorilla liki 25 vuotta. 

Taiteen tekemisen ohella syntyi useita maalauksen oppikirjoja sekä tietokirjallisuutta. Wikipedia

Kimmo Pälikön postikortteja eri muodoissaan on painettu yli 86 miljoonaa kappaletta ja grafiikan taulusarjoja on kertynyt noin neljäsataa. 

Tuotantoa on esillä verkkosivuilla www.kp-art.fi

Poikkeuksellisesti Kimmo Pälikkö ei yleensä myynyt alkuperäistöitään vaan taltioi ne itselleen. Vuosikymmenten aikana niitä on kertynyt runsaasti.

Yhteistyössä mikkeliläisen GalleriAri Ky:n kanssa on nyt koottu yhteen yli 90 Pälikön alkuperäistyötä, jotka ovat runkona myyntinäyttelylle ja aiheeseen liittyvälle verkkokaupalle.

Tervetuloa taidenäyttelyn avajaisiin 2.4.2023 kello 17.00.

galleriari
Author: galleriari