Keramiikka-Laukka 7.-31.8.2021

Keramiikka-Laukka on keramiikkataiteilija Ulla Sangervon innoittama ystäväpiiri, joka on vajaan 10 vuoden ajan perehtynyt raku-keramiikan saloihin kesäisessä Savon maalaisidyllissä. Opettajanamme on toiminut Sangervon lisäksi muotoilija Lasse Granroth. 


Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen tapa tehdä keramiikkaesineitä. Yhteisölliselle ryhmällemme raku-menetelmä on kiehtova ja yllätyksellinen. Poltettaessa teokset kuumennetaan nopeasti korkeaan lämpötilaan (n. 1000°C), minkä jälkeen tulikuumat esineet nostetaan esim. sahanpuruun savustumaan ja pelkistymään. Tämä saa aikaiseksi raku-esineille tyypillisen pinnan, jossa lasitus on täynnä pieniä halkeamia. Jokainen raku-teos on ainutlaatuinen, koska esimerkiksi lämpötilanvaihteluita on mahdotonta toistaa täsmälleen samalla tavalla.

Tervetuloa avajaisiin GalleriArille 7.8.2021 kello 14.00.

Ilmoittaudu ennakkoon sähköpostilla galleria@galleriari.fi

galleriari
Author: galleriari