Antti Huovinen, Maalauksia

”Monet maalauksistani syntyvät ulkosalla maastossa. Aiheen etsintä on työn kriittinen vaihe, usein melkoista harhailua polkupyöräkärryineni. Aiheen sanallistettua merkitystä tärkeämpää on löytää näkemisen hetki, tarttua aiheeseen katseellaan kuin kourilla ja heittäytyä maalaamiseen koko vaistolla. Haluan maalatessani elää todeksi, miten ihmeellistä on nähdä ja miten kiinnostavaa vähäpätöinenkin voi olla. Katse tekee kohteensa arvokkaaksi! Maalarin möyhivä käsiala on tapa materialisoida tämä katse. Tämän näyttelyn maalausaiheissa näkyy luonnon, ihmiskäden ja ajan vaikutusta. Kankaalle on voinut tarttua vaikkapa jälki hetkestä, kun katson vanhaa ladonpäätyä keväisessä metsäsaarekkeessa, palokärjen rummuttaessa lähipuissa ja varjojen hiljaa kiertyessä lautaseinää myöten.”

Antti Huovisen öljyvärimaalauksia nähdään nyt GalleriArissa kuudetta kertaa. Huovinen (s. 1972) on monialainen taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu niin muotokuvamaalauksia kuin kirjankuvituksiakin. Hän työskentelee myös musiikin parissa kuoronjohtajana. Hän asuu Varsinais ‐ Suomessa Vehmaalla.

Avajaiset ovat 2.8.2022 kello 17.00 GalleriArilla. Tervetuloa!

Näyttely on nähtävissä 2.-31.8.2022.

galleriari
Author: galleriari