Tyko Elo, Prehistoric birds of Elo avajaiset

Tervetuloa Tyko Elo, Prehistoric birds of Elo taidenäyttelyn avajaisiin GalleriAriin 28.10.2022 kello 17.00 alkaen.

Elon esihistorialliset linnut.

GalleriaArissa on löytynyt sukupuuttoon kuolleita lintuja, jotka mullistavat käsityksemme esihistoriallisista linnusta! Löydetyt linnut ovat paksun silikonin sekä värikkään ja kirkkaan kimalteen peitossa. Ne ovat tulleet discon loisteesta, toisin kuin tavallisemmin sademetsien uumenista löydetyt esihistorialliset linnut. Nyt esillä olevat linnut poikkeavat aiemmin nähdyistä: ne ovat pienempiä. Siksipä niistä ei ole jäänyt samalla tapaa todisteita kuin siipisauruksista. Tyko Eloa on kiinnostanut esihistoria pienestä pitäen. Häntä on pohdituttanut, mitä se oikein on? Mitä on esihistoriallisuus luonnossa, musiikissa, kulttuurissa? Esihistoriaksi nimitetään aikaa, josta ei ole jäljellä ihmisten tekemiä tallenteita. Voidaankin sanoa, että kaikki on periaatteessa arvailua. Nykyään linnut ovat käsittämättömän värikkäitä ja metallinkiiltoisia. Miksipä ei tällaisiakin kimallelintuja voisi olla ollut? Miksei ennen vanhaan muka ollut väriloistetta? Missä ovat paleoliittisen taiteen pienet linnut? Miksi on pelkkiä isoja siipisauruksia? Olihan oltava alle metrin mittaisiakin lintuja miljoona vuotta sitten!

Avajaiset ovat osana GalleriArin Museoiden yö tapahtumaa kello 17.00-00.00.

Tervetuloa!

galleriari
Author: galleriari